FAQ – Traineeship Sociaal domein

1. Wanneer gaat het traineeship van start?

Het theoriegedeelte van het traineeship start op de datum die is aangegeven in de vacature. Vanaf de aanvangsdatum tot aan het einde van het traject (inclusief de praktijkperiode) ben je als trainee volledig beschikbaar (dus geen vakantieplannen etc.).

2. Waar vindt het theoriegedeelte plaats en hoe lang duurt dat?

Het theoriegedeelte verzorgen we op onze vestiging Utrecht/Amsterdam (zowel met OV als met eigen vervoer goed bereikbaar) en duurt circa 3 weken.

3. Waar vindt de praktijkperiode plaats en hoe lang duurt die periode?

In de praktijkperiode ga je aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Bij welke opdrachtgever je terechtkomt is nog onbekend. De praktijkperiode duurt 10 weken. Tijdens de praktijkperiode ben je als trainee fulltime beschikbaar.

Is een afgeronde relevante hbo of wo opleiding een harde eis?

Als trainee beschik je over een diploma van een hbo of wo-opleiding. Een verkort hbo programma valt hier bijvoorbeeld niet onder. Een relevante vooropleiding is fijn maar dat is geen harde eis. We staan in principe open voor alle vooropleidingen, mits op hbo/wo-niveau.

Wat voor arbeidsovereenkomst biedt Bender aan?

Na succesvolle afronding van het traineeship (theorie- en praktijkgedeelte) treed je in dienst bij Bender op basis van een arbeidsovereenkomst voor de duur van 24 maanden. Als je gedurende deze periode de opdrachtgever(s) en Bender overtuigd hebt van jouw kwaliteiten, inzet en kennis ontvang je aansluitend een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Voor hoeveel uur per week is het dienstverband bij Bender?

Het opleidingstraject is fulltime. Het dienstverband is in beginsel ook fulltime (36 uur per week), maar 32 uur per week is bespreekbaar.

Moet ik een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) overleggen?

Ja, dit is een harde eis voor toelating tot het traineeship en een dienstverband bij Bender. Onze opdrachtgevers vragen daar expliciet naar omdat je werkt met privacygevoelige gegevens en systemen. De VOG mag bij indiening niet ouder zijn dan drie maanden. De kosten van het aanvragen van een VOG zijn voor eigen rekening.

Met hoeveel reistijd moet ik rekening houden?

Wij hanteren een reisbereidheid van 1,5 uur enkele reis. Indien de reistijd meer bedraagt dan faciliteert Bender een hotel.