Verordeningen actualiseren als gemeente: zo doe je dat

Vanwege de nieuwe Omgevingswet moet iedere gemeente alle regels die van toepassing zijn op de fysieke omgeving bundelen in een eigen omgevingsplan. Een mooie ontwikkeling die vraagt om de juiste kennis en om voldoende tijd en mankracht.

Gemeenten hebben honderden regels die van toepassing zijn op de fysieke leefomgeving. Een omgevingsplan opstellen biedt gemeenten een uitgelezen kans om deze regels beter te laten aansluiten op beleid of de huidige stand van zaken. In de loop der jaren zijn er veel verordeningen bijgekomen die tegenstrijdig zijn met verouderde of niet meer gehandhaafde regels. Dat kost tijd en geld en levert frustraties op.

Frisse wind

De komst van de nieuwe Omgevingswet geeft gemeenten de kans om al deze verordeningen en beleidsplannen te actualiseren. Dit zorgt voor een frisse wind door de organisatie en bespaart in de toekomst geld, tijd en veel frustraties. Van eigen medewerkers en van de burgers voor wie de gemeenten iedere dag weer klaarstaan.

Kennis en kunde

De professionals die geschikt zijn voor deze werkzaamheden beschikken over de juiste kennis en kunde én hebben een sterke persoonlijkheid. Zij moeten immers het gesprek aangaan met juristen, handhavers en eigenaren van verordeningen.

Heeft u behoefte aan deze frisse dwarsdenkers binnen het ruimtelijk domein? Onze professionals inventariseren, analyseren, saneren en reviseren verordeningen en beleidsplannen, zodat gemeenten in 2021 klaar zijn voor de Omgevingswet. Zij zijn op het moment bij gemeenten in heel Nederland actief.

image

Kennismaken met de professionals van Bender

Ik help u graag verder

Wilt u meer informatie over onze professionals? Mijn naam is Rik van Wijk en ben Manager Ruimtelijk Domein bij Bender. Ik ga graag met u in gesprek over de behoeften binnen uw organisatie en denk mee over de beste oplossingen. Bel mij op: 06-52889811 of stuur mij een mail.

Contact per mail