Wat ga je doen met je kinderen op straat?

Mies Heeren is schuldhulpverlener bij Bender en vertelt ons wat zij meemaakt gedurende haar werkdag. “Ik hoor dat hij kinderen heeft, dus ik snap zijn paniek. Wat ga je doen met je kinderen op straat midden in de winter?”

Maandag: weer een nieuwe werkweek. Nog steeds thuis aan het werk, ik zet mijn kopje thee en klap mijn laptop open. De mails die ik binnen heb gekregen lees ik rustig door. Ik zie een nieuwe aanmelding voor schuldhulpverlening. Ik pak de telefoon om te bellen en kort te bespreken wat de situatie is. De telefoon wordt meteen opgenomen. Meneer is ontroerd, hij wordt uit zijn huis gezet en weet niet meer wat hij moet doen. Hij heeft alles al geprobeerd, maar niks helpt. Ik hoor dat hij kinderen heeft, dus ik snap zijn paniek. Wat ga je doen met je kinderen op straat midden in de winter? Meneer levert mij alles aan en vraagt of ik hem kan helpen. Het liefst zou ik volmondig ja zeggen en hem vertellen dat hij zich geen zorgen hoeft te maken. Maar ik weet natuurlijk ook niet hoe de bank gaat reageren. Ik probeer in contact te komen met de bank, maar ze hebben het erg druk. Ik verzend alle documenten naar de bank en nu is het wachten op een reactie.

Wanneer ik aan het einde van de dag mijn laptop dichtklap, blijft het in mijn hoofd zitten. Honderden vragen die ik nog aan meneer zou willen stellen, maar het zou de situatie voor nu niet veranderen. Ik hoop dat wanneer ik morgen mijn laptop open en een reactie van de bank heb mogen ontvangen, de paniek voor niets is geweest…

Bender voor jou

Als schuldhulpverlener kun jij echt het verschil maken voor de burger. Benieuwd naar jouw carrièremogelijkheden binnen de schuldhulpverlening? Bekijk hieronder onze actuele vacatures of neem contact op met een van onze recruiters via de mail.

Vacatures schuldhulpverlening