Werven in de zorg tijdens de coronacrisis

Aan het woord: Iris Zwanink, manager recruitment Zorg. “Ook wij hebben in deze tijd grote behoefte aan nieuwe collega’s in de zorg. Wat de huidige situatie doet met de keuze van mensen om te solliciteren naar een nieuwe uitdaging is en blijft spannend.

Tot nu toe blijven we gelukkig enthousiaste reacties binnen krijgen, maar tegelijkertijd weten we dat mensen nu terughoudend zijn om van baan te wisselen. Er is toch een loyaliteitsdrempel om hun huidige werkgever op dit moment te verlaten, onwetendheid over de corona situatie bij andere zorginstellingen en de vraag of Bender de groei en aandacht nu wel kan bieden. En dat zijn allemaal begrijpelijke en heel logische afwegingen en twijfels. Daarnaast merken we dat dat de concurrentie in de detacheringsbranche groter wordt. Veel bureaus die de focus eerst niet op zorg hadden, hebben dat nu wel. Wij blijven ook nu uitgaan van onze eigen kracht en onderscheidend vermogen. We zorgen ervoor dat we online goed zichtbaar zijn voor onze doelgroep en onze boodschap kunnen blijven overbrengen.

Duidelijke communicatie tijdens de werving

We houden actief rekening met de afwegingen en twijfels van zorgprofessionals in deze periode. We communiceren hier dan ook duidelijk over in onze on- en offline werving. Zo snappen we dat het nu misschien niet het juiste moment is om je huidige werkgever te verlaten. Dus benadrukken we dat we ook graag het gesprek aangaan om de kansen in de toekomst met elkaar te bespreken. Een aantal mensen is bijvoorbeeld een dienstverband aangegaan bij Bender, maar start pas in september. En dat is geen probleem. Mocht iemand wel al op kortere termijn beschikbaar zijn, dan is diegene zeer welkom! Graag benadrukken we dat we juist nu uitdagende en mooie opdrachten kunnen aanbieden. Zo is een aantal van onze collega’s aan het werk op een zogenoemde cohort afdeling. Een afdeling speciaal ingericht voor corona patiënten. Dat is heel heftig, maar ook heel leerzaam. De coronacrisis biedt ook juist mooie kansen in opdrachten en persoonlijke ontwikkeling. Wil iemand dat echt niet, dan houden we daar uiteraard ook rekening mee, net als altijd. Voor bijna afgestudeerde verpleegkundigen hebben we extra kansen. Zij kunnen ook al ingezet worden voordat ze hun diploma hebben gehaald, want hun inzet is ook nu al zeer waardevol. Voor hen biedt Bender dus zowel kansen voor als na het afstuderen. Het gesprek aangaan kan altijd op een veilige manier.

Bender voor groei, ook nu!

We hebben er voor gezorgd dat de groei die we beloven in onze vacatures ook niet stil komt te liggen. Zo zijn veel van onze sollicitanten geïnteresseerd in de hbo verpleegkunde opleiding die we aanbieden. Er zijn soms twijfels bij sollicitanten of ze deze ook daadwerkelijk kunnen gaan volgen. Die twijfel kunnen we wegnemen. We hebben al ons opleidingsaanbod voor zorg digitaal gemaakt. Zowel de hbo-v opleiding als de verschillende verdiepingstrajecten die we aanbieden. Persoonlijke groei blijft ook nu centraal staan en vindt allemaal digitaal doorgang, er is regelmatig en goed contact met de regiomanagers.

Aandacht kent geen afstand

Als jij op zoek bent naar een nieuwe uitdaging op korte of langere termijn dan horen we het heel graag. Of wellicht ken jij iemand in jouw omgeving? Onze dienstverlening is hetzelfde als altijd, we zijn er voor de groei van onze zorgprofessionals. Onze dynamische en uitdagende projecten in de zorg zijn er nu meer dan ooit. En we geven jou de aandacht die jij verdient, in de vorm van een interessante baan, persoonlijk contact, opleidingen en een aantrekkelijke beloning. Interesse in wat wij te bieden hebben?

Werken in de zorg